top of page

Clara és la saviesa, i no s’apaga mai...

FESTA DE SANTA CLARA 2016

Enmig de l’estiu, la solemnitat de la mare santa Clara és com una alenada d’aire fresc que ve a renovar i a revifar la nostra opció de vida, responent a la crida que Déu ens va adreçar, fa un temps més o menys llarg. Celebrar aquest dia ha de ser per a nosaltres una nova oportunitat per agrair el do de la vocació i per seguir-la vivint amb il·lusió renovada.

Tot reflexionant el que volia compartir amb totes vosaltres aquest any, em va impressionar la lectura breu que trobem en les Primeres Vespres de la litúrgia de la solemnitat, unes línies del llibre de la Saviesa que, tanmateix, contenen l’essencial de la vida de la mare santa Clara i també de la nostra:

“Clara és la saviesa, i no s’apaga mai. Els qui l’estimen, arriben fàcilment a contemplar-la, la troben tots els qui la cerquen: ella mateixa es fa conèixer als qui la desitgen”.

Intentem endinsar-nos una mica en aquest text, tot deixant-lo ressonar dintre nostre.

Jugant amb el nom de Clara, que és alhora un atribut de la Saviesa, aquest breu text ens invita a cercar, a contemplar, a desitjar Jesucrist –la Saviesa del Pare- com a centre i fonament de tota la nostra existència. Aquest va ser l’anhel i el desig sempre nou de Clara: conèixer cada vegada més la persona de Jesucrist, buscar-lo incansablement, desitjar-lo, estimar-lo, contemplar-lo, adherir-se a Ell, identificar-se amb Ell... per poder-s’hi lliurar totalment i, des d’Ell, lliurar-se a les germanes de la fraternitat i, molt més encara, a tots els germans i germanes del món, amb una mirada oberta i universal.

Sí, estimades germanes, aquesta és la nostra missió i la nostra tasca més important: no cansar-nos de buscar Jesucrist, escoltar-lo i acollir-lo per tal de poder-lo conèixer més i més, i entregar-nos a Ell sense límits.

La mare santa Clara, com fent-se ressò d’aquesta lectura que proclamarem, ens convida a viure així: “Estima de tot cor Aquell que es lliurà totalment pel teu amor” (3CtaCl).

És cert que estem vivint un temps no gens fàcil; de vegades, la incertesa que ens envolta ens empeny a buscar per camins equivocats però, si estem atentes i obertes a la Paraula del Senyor, ens adonarem que no estem cercant el que és fonamental i que, en canvi, si el busquem només a Ell, trobarem amb tota seguretat aquesta llum que “no s’apaga mai”, i arribarem “fàcilment a contemplar-la”.

Perquè va trobar la veritable Llum, la mare santa Clara va poder ser orientació i estímul per a les germanes de la seva fraternitat, igual com ho ha de ser per a nosaltres, les seves continuadores avui.

Que celebrar la seva festa ens ajudi a centrar les nostres vides i el dia a dia de les nostres fraternitats en Aquell que “es lliurà totalment pel nostre amor” i a seguir-nos entregant amb alegria.

Aquest és el meu sincer desig per a cadascuna de vosaltres, germanes, en aquesta propera festa de la mare santa Clara.

Rebeu totes una abraçada fraterna!

agost de 2016


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page