top of page

Revifar i a agrair el do de la nostra vocació

Pau i Bé!

Estem a punt de celebrar la solemnitat de la nostra mare santa Clara; la seva festa és com una alenada d’aire fresc en ple estiu i ens convida, un any rere un altre, a revifar i a agrair el do de la nostra vocació.

Tots els textos de la litúrgia del dia tenen, segons la meva manera de veure, una doble missió: desvetllar el nostre desig d’escoltar Déu i d’obrir-nos a Ell, i apropar-nos una mica més a la figura de Clara, que va saber escoltar i obrir-se amb disponibilitat, generositat i alegria.

Per això, aquesta vegada, m’he volgut centrar en el verset invitatori que encetarà la nostra pregària en el dia de la seva festa: “Crist Rei, a qui santa Clara va estimar amb tot el cor, veniu, adorem-lo”.

Germanes, us convido a endinsar-nos en el profund contingut d’aquest senzill verset i m’atreveixo a compartir-ne amb totes vosaltres unes breus pinzellades.

“Crist Rei, a qui santa Clara va estimar amb tot el cor”: la forma de regnar de Jesucrist va ser el servei incondicional, la màxima disponibilitat, l’entrega fins a donar la vida. Clara es va deixar captivar per la persona de Jesucrist el qual, perquè va servir fins al final, va començar un Regne diferent, un Regne d’amor, de pau, de bondat, de perdó, de donació...

I, realment, la mare santa Clara va saber donar una resposta generosa, va estimar Jesucrist amb tot el cor, amb totes les seves capacitats, amb tota la seva persona; va lliurar-se d’una manera total al seu seguiment, un seguiment que va concretar amb la seva vida de pregària, de fraternitat i de pobresa, a la qual també nosaltres hem estat cridades. Ella mateixa ens diu: “Estima de tot cor Aquell que es lliurà totalment pel teu amor” (3CtaCl).

Tot seguit, se’ns adreça una invitació: “Veniu, adorem-lo”. Nosaltres, per un do gratuït de Déu, hem estat cridades a viure dedicades a Ell d’una forma més exclusiva; convocades a fer-lo el centre de les nostres vides i de les nostres fraternitats; convidades per Ell mateix a buscar-lo incansablement, a lloar-lo, a agrair-li tot el que rebem d’Ell. Que amb la nostra vida sapiguem irradiar aquest crit exultant a totes les persones d’arreu del món: “Veniu, adorem-lo”.

Estimades germanes, vivim un temps que no és gens fàcil per a nosaltres, però les dificultats, els dubtes, les incerteses no ens han de desviar de viure aquesta gran missió que tenim, la d’anunciar amb la nostra vida que Jesucrist és la raó del nostre ésser i que la seva persona ens ha captivat fins al punt de voler viure com Ell ho va fer, esperonades amb l’exemple de Clara i amb el testimoni de totes les germanes que abans ens han precedit.

Que la celebració de la festa de la mare santa Clara sigui un fort impuls per viure amb alegria renovada la nostra vocació.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page