La comunitat: l'art de Déu

August 25, 2016

 

Donem vida al convent de Santa Clara les germanes que l’habitem: Anna, Magdalena, Francisca, Gadi, Nina i Carme que com pedres vives de l’Església alabem Déu i creem fraternitat. La comunitat és l’ART DE DËU... deixar-se fer per Déu en pobresa i silenci.

 

Som una presència orant que va amarant la terra menorquina d’esperança. Com volia santa Clara vivim del nostre treball i creem un espai propi obert als altres, en el que compartim amistat, silenci, pregària, inquietuds culturals; ajudem en el possible a la gent que ens envolta; portam una vida senzilla i sòbria... i ens unim així als que treballen per fer d’aquest món un lloc millor.

 

El convent és com un oasi de silenci i pregària, s’assembla també a un gra de mostassa que al llarg de la història ha crescut, s’ha fet un arbre i a les seves branques s’hi arreceren moltes persones cercant espiritualitat i experiència de Déu.

 

Organitzem el temps al voltant de l’Eucaristia i la pregària comunitària de la Litúrgia de les Hores. A diverses hores del dia ens reunim per pregar: matí, migdia, capvespre, fosquet, abans del descans nocturn... també un temps llarg per la lectura Bíblica i la pregària personal, un tu a Tu cada dia amb el Déu que ens habita i viu en nosaltres.

 

Tenim l’església oberta matí i capvespre, i, al llarg del dia,  moltes persones hi entren per estar una estona en silenci, per pregar, per donar-se al diàleg amb el Déu que habita en els cors, per escoltar... Déu espera que cerquem la Vida que dóna sentit a totes les petites morts que ens consumeixen dia a dia. Pregar ens fa ésser conscients de la Vida que sosté la nostra vida.

 

Tothom que ho desitja pot participar de l’Eucaristia i de la pregària comunitària especialment la del matí (Laudes) i la del fosquet (Vespres); els capvespres tenim l’exposició del Santíssim.

La celebració de la festa de Santa Clara, 11 d’agost, ens omple d’alegria i per açò maldem compartir amb la gent que s’apropa la frescor de l’espiritualitat franciscana que amara la nostra vida i volem compartir amb tothom.

 

D’octubre a maig, cada segon dissabte, fem una pregària contemplativa oberta a tothom. Les persones que hi participen ens diuen que aquesta estona de pregària i aprofundiment de la Paraula les ajuda molt per la vida; aquestes trobades de pregària es clouen amb la Trobada de Pentecosta.

 

Per Nadal mimem el Betlem, una oportunitat d’estar prop de la gent i de fer arribar a petits i grans un missatge de solidaritat i un tast del misteri més bell i gran d’Amor: Déu que accepta la condició humana i converteix els homes i dones de tots els temps en col·laboradors seus en la creació i salvació del món.

 

I tot açò des de la recerca de Déu i el seguiment de Jesús perquè aquesta és l’experiència que origina, sosté, travessa i il·lumina tot el que som les Germanes Clarisses. 

 

 

Please reload

Entradas destacadas

Revifar i a agrair el do de la nostra vocació

August 5, 2017

1/3
Please reload

Entradas recientes

September 1, 2019

Please reload

Archivo
Please reload

Buscar por tags
Please reload

Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONVENTO FEDERAL

MONASTERIO DE SANTA CLARA

REUS

(TARRAGONA)

CLARISAS DE CATALUÑA 2016

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now